webwise met Websitebron!

Websitebron werkt op basis van een CMS (Content Management System). Een CMS geeft een strikte scheiding tussen techniek, opmaak en inhoud (“content”).

De techniek (menu's, links, etc) wordt door het CMS geregeld.
De “content” zit als artikelen in een database, die gemakkelijk te doorzoeken is. Tik maar eens iets in het "zoeken" veld.
De opmaak zit in een "template". De voordelen hiervan zijn dat alle pagina’s uniform opgemaakt getoond worden, en dat de schrijver van content geen zorgen over de opmaak heeft. En de pagina’s hoeven niet allemaal te worden aangepast als de site een ander uiterlijk moet krijgen.

Wat overigens niet wil zeggen dat alle pagina's een identiek uiterlijk moeten hebben. Werken met meerdere templates, of varianten van één template, is ook mogelijk.

Als CMS gebruiken we Joomla! (met uitroepteken). Dit is een (gratis) open source pakket. Wereldwijd gebruiken bijna 20 miljoen sites Joomla!
Joomla! is zeer flexibel en schaalbaar. Nagenoeg alles kan toegevoegd worden, zoals een blog, webwinkel, formulieren, een discussie forum, bestandsuitwisseling, fotoboeken, etc.

Websitebron (Eric de Waal) is een Certified Joomla! Administrator, dus uw website is in goede handen!

Geautoriseerde gebruikers kunnen zelf gemakkelijk met een online tekstverwerker content in de database plaatsen, deze op pagina’s publiceren, menu items aanmaken, etc.
Tools worden meegeleverd om een complete back-up van de site te maken, die eventueel ook gebruikt kan worden om de site naar een andere server te verhuizen.